Verberg content

De Leidingstraat op het Strijp-S gebied in Eindhoven is een herkenbaar relict van het grote industriƫle complex dat Philips hier in het verleden heeft gebouwd. Over de vaste staalconstructie werd in vele verschillende leidingen gas, water, stoom en elektriciteit aangevoerd naar de verschillende fabrieken op het terrein. Met de herstructurering van het gebied in een levendige stadswijk van Eindhoven is het grootste deel van deze constructie afgebroken. Alleen achter de gebouwen van de Hoge Rug aan de Torenallee is een deel behouden gebleven.

Deltavormgroep heeft in samenwerking met Piet Oudolf, Har Hollands (verlichtingsontwerp) en Carve (ontwerp staalconstructies) gewerkt aan een nieuwe invulling voor dit bijzondere onderdeel van de openbare ruimte van het Strijp-S gebied. Uitgangspunt hierbij was uiteraard dat het oorspronkelijke karakter van de Leidingstraat werd gerespecteerd. Door het toevoegen van een nieuwe (groene) laag aan de constructie is zichtbaar gemaakt dat Strijp-S een transformatie heeft ondergaan naar een gebied waarin op een bijzondere wijze gewoond, gewerkt en gerecreƫerd kan worden.

locatie: Leidingstraat Strijp-S Eindhoven
opdrachtgever: Trudo
in samenwerking met : Piet Oudolf, Carve en Har Hollands / Fotografie Marleen Beek, Jasper van der Schaaf en Igor Vermeer

Leidingstraat Strijp-S Eindhoven

500 01 500 02 500 03 500 04 500 05 500 06 500 07
terug naar projecten

Leidingstraat Strijp-S Eindhoven